NAVIGERING

close
close

Fruit Distribution

Om Fruit Distribution
Vår favoritfras.
Vi löser det!

Vår affärsidé och lite till.
Vi lagerför, distribuerar, förädlar och marknadsför internationellt välkända varumärken till den skandinaviska profil- och reklammarknaden.
Vi har inga drömmar om att spela huvudrollen utan trivs väldigt bra med att se till att stjärnorna glänser. Vi framhäver våra varumärken och det gör vi verkligt bra. Det hymlar vi inte med.
Vi gör produkterna tillgängliga för dig som är kund hos oss och ger dig den service du behöver. Och vi är måna om att artiklar från alla våra varumärken håller god kvalitet och levereras både snabbt och säkert.

Vår historia.

Det var en gång en container med tröjor från Tanzania. Fruit Distributions historia började 1981 när två svenska affärsmän fick betalt i T-shirts av en kund med brist på kontanter. Tröjorna skeppades från Tanzania till Sverige och såldes men kvaliteten var inte bra. Halsmuddarna gick att riva bort som blad i ett kollegieblock.
Efter lite detektivarbete förstod de att det perforerade tyget berodde på trubbiga synålar. Affärsmännen såg till att läsa på om sömnad och konfektion och blev textilkonsulter på kuppen. De letade efter tröjor med bättre kvalitet, hittade Fruit of the Loom och fick rättigheten att sälja till den svenska profilmarknaden. Och på den vägen är det.
De båda affärsmännen var grundaren Lasse Strand och hans kompanjon Nisse. Företaget hette då Onexeno och sålde också handdukar, förkläden och tygväskor. Under en period distribuerade vi även till detaljhandeln men numera fokuserar vi på reklam- och profilmarknaden. 2006 tog vi söner över. Genom åren har det ena starka varumärket efter det andra lagts till i vår produktportfölj – Russell, Asquith&Fox, Stormtech och Beechfield är några exempel och vi letar ständigt efter fler kvalitetsprodukter till vårt sortiment. Vi vill utvecklas och växa och då behöver man riktigt bra folk. Det har vi. De senaste åren har vi vässat kompetensen i företaget och fokuserat på en hög servicenivå och snabba leveranser, bland annat genom satsningen på vår nya webbshop för återförsäljare – Fruit B2B. Det hoppas vi att du märker.

Miljö & Etik
Vi tar ansvar för att våra produkter tillverkas under rättvisa förhållanden och med minsta möjliga påverkan på vår miljö. Produkterna har certifieringar av olika slag, Öko-Tex, GOTS och WRAP är några av dem.

PRIVATE LABEL

SNABB LEVERANS UTAN VOLYMKRAV

Med hjälp av våra sömmerskor kan vi skapa produkter med dina kunders identitet. Våra Private label-produkter ligger i vårt befintliga lager och därför ställer vi inga volymkrav. Vi byter eller sätter i etiketter på artiklar i de flesta av våra produktkategorier – t-shirts, jackor, väskor, mössor osv. All produktion görs “in house” och det är därför som ledtiderna kan hållas så korta, oftast 1-2 veckor beroende på beställningens storlek. Etiketterna producerar vi gärna åt dig, men det går givetvis också bra att skicka egna etiketter till oss.
Sedan ett år tillbaka kan vi även erbjuda transfertryckning inne på vårt lager
HUR GÖR VI?

Vi plockar produkten från vårt lager och ger den till våra sömmerskor och transfertryckare. Vanligtvis sprättar de upp sömmen, tar bort den ursprungliga etiketten och ersätter den med din kunds. Flera varumärken har numera produkter utan märkning och vi möjligheten att erbjuda tröjor utan etikett. Dessa lämpar sig för kunder som föredrar att sätta transfertryck i nacken. Transfertryck gör vi även utanpå plaggen och fördelen med att ta transfern till vårt lager är uppenbar i snabbhet och säkerhet.

FLEXIBILITET

Varför binda pengar eller riskera att storleksfördelningen i lagret haltar? Vi kan hjälpa dig att förbättra flödet och få ett flexiblare arbetssätt. Små volymer, snabba leveranser, flexibilitet både vad det gäller produkter och färger. Och när det gäller design och lagerhållning.

Vi har många års erfarenhet av “private label” och jobbar med många kända butiker och stora profilföretag.

Besöksadress: Tredenborgsvägen 16, Sölvesborg

Telefon: 0456-15140

E-post: info@fruit.se

Hemsida: www.pwa.se/company/fruit

Läs mer keyboard_backspace
Start / Utställare /

Fruit Distribution